Hoeveel zonnepanelen past op mijn plat dak?

Hoeveel zonnepanelen past op uw plat dak

Hoe kan ik optimaal van mijn dak gebruik maken met zonnepanelen? Hoeveel kost het? Hoeveel rendement kan ik behalen binnen een jaar? Het zijn de vragen die wij regelmatig binnen krijgen tijdens het aanschraffen van zonnepanelen. Om sneller antwoord te geven op de vraagtekens, kunt u bij ons een tekening ontvangen waar u alvast een zelf een beeld krijgt over de layout van zonnepanelen op uw dak.

Hoe ziet de schets voor uw dak met zonnepaneel uit?

Bij een schuin dak is de hellingshoek en de oriëntatie bepaald. Het gaat er alleen om in welke layout de zonnepanelen op het dak komen te liggen.  Het handigste is om uw dak op schaal in te tekenen met de daarbij behorende objecten.

Daarbij dient rekening gehouden met een aantal richtlijnen:

  • Het maakt niet uit of de zonnepanelen in verticale- (portrait) of horizontale (landscape) richting geplaatst worden. U dient te kijken op welke manier de zonnepanelen passend kunnen worden neergelegd. U kunt ook een combinatie van horizontale- en verticale richting hanteren. Bij schaduw kan het wel uitmaken.
  • Er wordt ook rekening gehouden met de veiligheidsmarges. De afstand tussen de rand van het dak en zonnepaneel moet minimaal 2 meter zijn.
  • Wilt u nog meer richtlijnen weten? neem dan contact op met 1 van onze expert.

 

Heeft u vragen?

Vul dan uw gegevens in en nemen wij z.s.m. contact met u op
    Voorkeursdatum Tijd