Financiering
Eviax adviseert ook op het gebied van het financieren van zonne-energie projecten.
Onderstaand staan de stappen voor crowdfunding  waar wij in kunnen adviserenStap 1

Doel
100%
Voortgang
10%

De beoordeling van een aanvraag gaat in twee stappen, en veelal graag in samenwerking met een accountant; dat werkt effectief. In eerste instantie wordt er een quick scan uitgevoerd op haalbaarheid, waarbij wat basisinformatie nodig is over de resultaten van de onderneming, de structuur, de grootte van de financiering etc.


Stap 2

Doel
100%
Voortgang
50%

Na goedkeuring door een externe fiatteur stellen we de pitch tekst op, in afstemming met de ondernemer, en worden de documenten er bij gezet, die van informatiewaarde zijn voor de investeerder.

Na volschrijven wordt de lening overeenkomst getekend, met daarbij de eventuele zekerheden (in geval van een opstalrecht is de notaris bij te schakelen). Vervolgens laten we de investeerders de betaling doen en komt het geld via een klantgeldenrekening naar de ondernemer toe (of zelfs rechtstreeks naar de leverancier als dat noodzakelijk is).


Stap 3

Doel
100%
Voortgang
100%

In het geval dat de ondernemer een SDE beschikking heeft moet hij deze direct overmaken naar het crowdfundingsplatform. Het restant van de maandelijkse termijn wordt in rekening gebracht bij de lener.