Beryl: Zonnepaneel in Glas
Voor de zakelijke markt (vanaf 200m²)

 Transparante Zonnepanelen

   UV Reductie / Zonwerend

  Thermische Isolatie

 Modern Design

Laatste ontwikkeling: Zonnepaneel in glas 

Beryl (zonnepaneel in glas) is het nieuwste zonnepaneel dat het nadeel van zogenaamde degradatie van de traditionelen zonnepaneel wegneemt. Dit betekent langere levensduur en hogere opbrengstgarantie. 


Een traditioneel zonnepaneel bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen en aan de achterzijde een kunststof folie. Deze lagen hebben een bepaalde kwetsbaarheid onder invloed van het jarenlang blootstaan aan vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. Hierdoor zal een zonnepaneel elk jaar een beetje in vermogen inleveren. De meeste fabrikanten kunnen hierdoor nooit een 100% vermogensgarantie afgeven. In de meeste gevallen geven zij een vermogensgarantie van 80% na 25 jaar .

Een Beryl  daarentegen bestaat uit een laag glas, een laag met zonnecellen (thin-film) en aan de achterzijde wederom een laag met glas. Het paneel heeft veel minder last van vocht, temperatuurverschillen en mechanische spanningen. De degradatie van deze panelen is daardoor veel lager. Fabrikanten van zonnepanelen in glas geven een vermogensgarantie van 87% na 30 jaar.


Wat is thin-film?

Wanneer u eerder gebruik heeft gemaakt van een rekenmachine dan heeft u al ervaring met thin-filmWant bij de meeste rekenmachines worden er thin-film zonnecellen gebruikt.

Hiermee kunt u zien hoe een thin-film eruit ziet en dat het celletje in de rekenmachine relatief dun is t.o.v. traditionele zonnecellen.

Eviax biedt ook traditionele zonnepanelen met het beste montage systeem voor zonnepanelen. 


Wat zijn de voordelen van een thin film zonnepaneel in glas?

Beryl (thin-film zonnepaneel in glas) is een relatief nieuwe ontdekking, die in de toekomst mogelijk de traditionele zonnepanelen overbodig maakt. Daarnaast is Beryl zonwerend, milieubewust, transparant en modern.


1. Een transparant zonnepaneel in glas
Met transparant zonnepaneel kunt u kiezen tussen 1 en 30% transparantie.


2. Modern Design
Behalve de keuze van transparantie is het ook mogelijk dit te combineren met een andere kleur. Beryl zorgt voor de ontwerpvrijheid en het is overal toe te passen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een lichtstraat, carport of gevel.


Ontwerpvrijheid

Keuze in kleuren

 

 

Keuze in patronen 

 

 

Keuze in vormen

 


3. Op maat 

Eviax biedt service op maat. De standaard maatvoering van een Beryl paneel is 1100*1400 mm. De dikte ligt tussen de 5mm tot 35mm. De dikte van het glas hangt af van de keuze tussen geïsoleerde glas, ongeïsoleerde glas en dikte van de spouw.


Thin-film zonnepaneel in glas uitvoeringen

De thin-film in glas is verkrijgbaar in de uitvoeringen float/gehard glas, hoog rendement isolatie glas en triple glas. Het is mogelijk om deze soorten glazen in carports, lichtstraten en gevels toe te passen. Zowel horizontaal en verticaal. Daarnaast kunt u kiezen tussen transparant en gekleurd glas.

Thin-film in glas toepassen?

Beryl is verkrijgbaar in een ongeïsoleerde versie (7 mm dik) en geïsoleerde versie (30 mm dik). Voor projectmatige toepassingen zijn op maat gemaakte thin-film zonnepanelen leverbaar. Thin-film is geschikt voor nieuwbouw en renovatie projecten.

Productgarantie:

20 jaar garantie op productmateriaal.
Vermogensgarantie: 90% vermogen na 10 jaar en 80% na 20 jaar.

Meer informatie over transparante zonnepanelen?

Wilt u meer informatie over onze Beryl? Vul dan het contactformulier in en er zal z.s.m. contact met u opgenomen worden of bel ons: 033 – 422 15 94.

CONTACTFORMULIER