Golfplaat dak

Golfplaten daken worden voornamelijk gebruikt op schuren en loodsen in de landbouw en industrie. Een aantal jaar geleden waren golfplaten asbesthoudend maar met de komst van de nieuwe generatie golfplaten is dit verleden tijd, deze zijn namelijk gemaakt van vezelcement of staal. Voor de montage van zonnepanelen gebruiken wij twee montage systemen, ClickFit en Solarstell.

Clickfit

Het ClickFit montagesysteem voor golfplaten wordt aan het dak bevestigd door middel van stokschroeven. De stokschroeven worden vastgeschroefd in de houten of stalen gordingen waaraan ook de golfplaten bevestigd zijn. Het gewicht van het zonnepaneel wordt op deze manier niet overgebracht op de (zwakke) golfplaat, maar direct op de dakconstructie. Hoogte verschillen in het dak kunnen eenvoudig worden opgevangen door de stokschroeven te verstellen. Voor zowel stalen als houten gordingen zijn er stokschroeven beschikbaar. Een EPDM rubber zorgt voor een waterdichte afsluiting van het dak.

Solarstell

SOLARSTELL is onderdeel van metaalbedrijf KWWS en is zowel ontwikkelaar als producent van montagesystemen voor zonnepanelen. SOLARSTELL biedt oplossingen voor elk mogelijk daktype en is gebaseerd op de kernwaarden: efficiënt, sterk, duurzaam en overzichtelijk in gebruik. Het assortiment omvat alle denkbare oplossingen, voor het opstellen en monteren van zonnepanelen op platte of schuine daken, golfplaatdaken en vrije veld opstellingen.

KWWS is in 2010 met de ontwikkeling van het SOLARSTELL montagesysteem begonnen. Dit alles vanuit de gedachte dat het gek is dat duurzame installaties in Nederland worden gemonteerd met materialen die van de andere kant van de wereld worden ingevlogen.