Hoeveel kan ik opwekken?

Bedankt voor uw bezoek aan Eviax.nl!

Wij kunnen begrijpen dat u door de bomen het bos niet meer ziet als u op zoek bent naar een zonne-installatie voor uw pand. Hoe werkt de subsidie precies? Welke extra kosten krijg ik voor het aanpassen van mijn hoofdverdeelkast?
Waar moet ik rekening mee houden op het dak?

Bovenstaande factoren geven uiteindelijk een realistisch beeld van de op te wekken energie op uw dak.


Wanneer u een plat dak heeft zijn er twee opties qua montage systeem om uit te kiezen, een Oost/West opstelling of een Zuid opstelling.

zonnepanelen zuid plat dak

Over het algemeen gebruiken wij Oost/West montage voor bedrijven waarbij het energieverbruik hoger is dan dat we op kunnen wekken.

zonnepanelen oost west plat dak

Als er voldoende ruimte is op het dak om te voldoen aan uw wensen dan is een Zuid systeem het meest efficiënt.

zonnepanelen plat dak

De panelen moeten natuurlijk zo veel mogelijk zonlicht opvangen. Naast een optimale opstelling is ook een correcte bevestiging op het dak nodig.

zonnepanelen schuin dak

Denk hierbij aan;

 • technische installaties
 • airco-units
 • lichtstraten
 • bliksem beveiliging
 • hoogte verschillen
 • opstanden
 • muren

Tal van obstakels beperken de effectieve ruimte
voor de zonnestroom installatie

Wanneer er schaduw op één paneel valt werkt dat door op meerdere panelen waardoor er minder productie is. Dit is op te lossen met bijvoorbeeld optimizers maar het liefst voorkomen dat je last hebt van schaduw.

dak object

Het is belangrijk om eerst te bekijken hoe het met de kwaliteit van de dakbedekking is. Zonnepanelen gaan ±20 jaar mee en het is een flinke klus om die later tijdelijk van het dak te halen om tussendoor de dakbedekking te vervangen. Zorg er dus voor dat de dakbedekking nog in goede staat is of vervang het voordat er zonnepanelen op komen.

Een PV-installatie kan behoorlijk zwaar worden en veel oudere daken zijn hier niet op berekend. Ga met een constructeur in gesprek om te bepalen hoeveel kilo per vierkante meter het dak aan kan. Mocht u hier geen tijd voor hebben kan Eviax dit ook voor u faciliteren. Hierna kan er gekeken worden of dit voldoende is om zonnepanelen op te leggen.

dak constructie

SDE subsidie

Als duidelijk is geworden dat het dak het aankan, is er ook de mogelijkheid op subsidie voor zonnepanelen. Dit kan erg gunstig zijn voor u. Kijk op onze subsidie pagina wat de eisen zijn voor subsidie.  *Voer uw gegevens in en een expert zal met u contact opnemen.

  Of bel naar: 033 – 422 15 94